Bebekle uçak yolculuğunda dikkat etmemiz gerekenler

Bebekle seyahat ederken bilmeniz gereken her şey burada.

Bebekle uçak yolculuğunda dikkat etmemiz gerekenler

Bebekle uçak yolculuğu çoğu zaman ağır geçer. İnsan kalabalığı, gürültü, gişede uzun kuyruklar vs. bebeğinizle yola çıktığınızda sizin için büyük bir sınav olabilir. Her anne babanın bebeğiyle uçak yolculuğuna çıkmadan önce kendine sordukları soruların cevaplarını aşağıda sizin için yazdık.

Uçakta bebek koltuğuna ihtiyacım olacak mı?

Çoğu havayolu şirketleri 2 yaşından küçük bebeklerin anne veya babasının kucağında yolculuk etmesine izin verir. Yine de bebeğinize özel koltuk ayırtmak isterseniz, yanınıza bebek koltuğu almanız hem bebeğiniz hem sizin için daha rahat olacaktır. Aklınızda bulunsun ki, bebek koltuğu çoğu zaman diğer yolcuları uçağa binerken veya inerken rahatsız etmemesi için sadece pencere koltuğuna yerleştirilebilir.

Bebek için ek bagaj

Havayolu şirketleri çoğu uçağa katlanır bebek arabası, katlanır sepet veya koltuk almanıza izin verir. Bazı düşük maliyetli havayolu şirketleriyle sadece belirli bebek aksesuarları taşıyabiliyorsunuz. Tek emin olduğumuz, hangi havayoluyla uçarsanız uçun bebek arabanız ve koltuğunuz katlanır olması ve havayolunun belirlediği ağırlık ve büyüklük ölçülerini aşmaması gerektiğidir.

Kendiniz ve bebeğiniz için uçak biletini almadan önce, havayolu şirketinin el bagajı sınırlamalarını kontrol edin. Karşılaşacağınız ilk sınırlama kabin bagajına alabileceğiniz sıvı ölçüsü olacaktır. Bebeğiniz için yanınıza almak istediğiniz sıvı ve kremlerin 100 ml'den fazla olmadığından emin olun.

Bebek arabası için check-in ve uçağa alınması

Havalimanına gitmeden havayolu şirketinin bebek arabaları için check-in uygulamalarını kontrol edin - genelde uçapa binmeden gişede teslim edilip uçaktan indikten sonra alınır. Ayrıca çoğu bebekli yolcular, priority bileti almış olup olmaları farketmeden uçağa öncelikli alınır.

Akşam üstü veya gece uçağı için bilet alın

Uçağa geç saatlerde binerseniz, bebeğinizin yorgun ve uykulu olma ihtimali daha yüksektir. Ayrıca çoğu bebekleri uçak makinesinin sesi rahatlatır ve daha kolay uyumalarına sebep olur. Uçak kalkarken ve inerken bebeğin basıncı daha az hissetmesi için emzirmeyi unutmayın. Tabii ki, siz bebeğinizi bizden daha iyi tanırsınız fakat yine de uçak yolculuğuna çıkmadan yazdığımız tavsiyeleri göz önünde bulundurursanız yolculuğunuz daha da rahat olur.

Olur da uçağınız gecikir veya iptal edilirse hem bebeğiniz hem kendiniz için tazminat alabileceğinizi unutmayın. İyi uçuşlar dileriz!